Om Kenneln

Jag heter Caroline och driver kennel Hirkaho. 

Jag kom i kontakt med staffen för 16 år sedan och föll pladask för rasen. Jag föll för rasens clowninghet, oändliga livsglädje, den stora kärleken till människor och dess intelligens. Man har aldrig tråkigt tillsammans med en staffe. 13 år senare ansökte jag om kennelnamn och tog min första kull. När jag startade min kennel verksamhet bodde jag i Kungsberget i Gästrikland. Den delen av Kungsberget kallades för Hirkaho. Och därifrån kommer mitt kennelnamn. Jag flyttade hösten 2019 nedåt i landet och bor nu strax utanför Getinge i Halland.. Jag har tävlat staffe i agility, lydnad, rallylydnad och viltspår. Men den gren som ligger mig värmast om hjärtat är agility. Jag är engagerad både i rasklubben och i brukshundsklubbe  som styrelseledamot,  MH/MT Figurant och tävlingssekreterare.

 

Jag jobbar aktivt med mina hundar och jag önskar föda upp staffords för en aktiv livsstil. En staffe som är funktionellt byggd för att hålla länge med ett rastypiskt temperament och helhetsintryck. Självklart hälsotestas våra avelsdjur. 

 

 

En stafford ska inte bara se ut som en stafford, dom ska vara som en stafford också. Några ledord som influerar vår avel lite extra:

General Appearance

Smooth-coated, well balanced, of great strength for his size. Muscular, active and agile.

Characteristics

Traditionally of indomitable courage and tenacity. Highly intelligent and affectionate especially with children.

Temperament

Bold, fearless and totally reliable.

Gait/Movement

Free, powerful and agile with economy of effort. Legs moving parallel when viewed from front or rear. Discernible drive from hindlegs.

Size

Desirable height at withers 36-41 cms (14 to 16 ins), these heights being related to the weights. Weight: dogs: 13-17 kgs (28-38 lbs); bitches 11-15.4 kgs.

 

Fullständig standard för rasen finner du här!